Jako hodowca jesteśmy przekonani, że o jakości kukurydzy decydują trzy najważniejsze cechy:
-
Rozwój początkowy
- Szybkie zakrywanie międzyrzędzi hamuje rozwój chwastów i tym samym pozwala na ograniczenie stosowania herbicydów
- Większa masa liści przekłada się na poprawę wydajności procesu fotosyntezy, a co za tym idzie, na lepsze wykorzystanie nasłonecznienia od najwcześniejszych faz rozwoju
-
Stay green
- Wyższa zdrowotność roślin
- Wydłużony termin zbiorów, pozwalający na większą elastyczność gospodarowania czasem
- Większy komfort wyboru najoptymalniejszego momentu na zakiszanie
-
Jakość i plon
- Wysoka koncentracja energii i bardzo dobra strawność, przekładające się na jakość paszy
- Wyważony stosunek kolb do reszty rośliny w połączeniu z wysoką strawnością pozostałych części
- Wysoki potencjał plonowania ziarna
- Większa powierzchnia transpiracji, szybki start początkowy, wydłużony okres wegetacji, mające znaczący wpływ na zwyżkę plonowania ziarna